ik
ontwerp

In consultancytrajecten ontwerp ik een dashboard voor je gebaseerd op design theorieën en ervaring. Met daarbij de eindgebruiker altijd als uitgangspunt. Want hij bepaalt uiteindelijk het succes van je dashboard. Ik ontwerp een intuïtief dashboard, die leidt tot actie.

begin with the end in mind.

Je wilt meer datagedreven gaan werken. Je hebt al gekozen om dashboards te maken in Power BI. Tijd en geld is geïnvesteerd. De juiste mensen zijn betrokken. Je data klopt.  Alle ingrediënten zijn aanwezig! Toch..? Maar je dashboards geven niet de inzichten die je verwacht. Hoe komt dit?
In mijn consultancytrajecten neem ik je mee in wat wel en niet werkt wat betreft design in Power BI. Met daarbij altijd de eindgebruiker als uitgangspunt. Want zij bepalen uiteindelijk het succes van je dashboard.


De eindgebruiker blijft gedurende het hele proces betrokken, zodat er betrokkenheid is en we zeker weten dat het eindproduct aansluit bij hun wensen, eisen en verwachtingen. Dit begint direct met het samen opstellen van de informatiestructuur op basis van inhoud.

We gaan van start met een designsessie met de verschillende stakeholders in jouw organisatie. Vervolgens maak ik een aantal mock-up dashboards. Deze bespreken en testen we. Na een definitieve keuze door de stakeholders maak ik in Power BI het uiteindelijke dashboard. Dit kan op basis van testdata of op basis van de werkelijke data.

actie in je dashboard

Dashboards van StatStories leiden tot actie. Door middel van het effectief toepassen van pre-attentive attributes - bijvoorbeeld als waarschuwingssignaal - wordt de gebruiker geholpen met het nemen van snelle en juiste beslissingen. Actie dus!

Zet je eindgebruiker centraal

Van data-centered naar user-centered design