Waarom een dashboard designer? Dat kan je toch makkelijk zelf...

Dashboards zijn tegenwoordig een cruciaal onderdeel van besluitvormingsprocessen binnen diverse organisaties. Power BI is een populaire tool voor het maken van dashboards, maar zelfs met zijn gebruiksvriendelijke interface en de snelle leercurve, kan het maken van een effectief dashboard een uitdaging zijn. Dit is waarom het inhuren van een dashboard designer een slimme beslissing kan zijn.

5 redenen waarom ook jij een dashboard designer nodig hebt

Hier zijn vijf redenen waarom het noodzakelijk is om een dashboard designer in te huren voor jouw Power BI-dashboards:

1) Expertise in data visualisatie: Een dashboard designer heeft expertise in data visualisatie en kan overtuigende visualisaties maken die complexe data effectief communiceren. Ze hebben kennis van kleurenschema's, typografie, lay-out, grafieksoorten en andere ontwerpprincipes die helpen om belangrijke data te benadrukken en gemakkelijk te begrijpen te maken.

2) Consistentie in branding: Een dashboard ontwerper kan ervoor zorgen dat het ontwerp van het dashboard consistent is met de merkrichtlijnen van je bedrijf. Dit kan helpen om de merkidentiteit te versterken en het dashboard herkenbaarder te maken voor medewerkers en klanten.

3) Tijdbesparend: Het ontwerpen van een dashboard kan tijdrovend zijn, vooral als je niet door en door bekend bent met de software. Zoek jij ook regelmatig alle menu-opties af naar die ene specifieke instelling? Een dashboard designer kent alle opties en kan je helpen tijd te besparen door een dashboard op maat te maken dat voldoet aan de specifieke behoeften en doelen. Al na een paar UUR kan een ontwerper al een wereld van verschil maken voor je dashboard.

4) Optimalisatie voor verschillende apparaten: Een dashboard designer kan het ontwerp van het dashboard optimaliseren voor verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en mobiele telefoons. Dit kan ervoor zorgen dat het dashboard gemakkelijk toegankelijk en bruikbaar is op verschillende platforms.

5) Verbeterde besluitvorming: Een goed ontworpen dashboard kan je waardevolle inzichten geven in de bedrijfsvoering, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen. Een dashboard ontwerper kan ervoor zorgen dat de data worden gepresenteerd op een manier die gemakkelijk te begrijpen is en kan u helpen patronen en trends te identificeren die misschien niet meteen duidelijk zijn.

Kortom, het inhuren van een dashboard designer voor je Power BI dashboards kan ook jou helpen een effectief en visueel aantrekkelijk dashboard te creëren dat voldoet aan je specifieke behoeften en doelstellingen. De expertise in data visualisatie, consistentie in branding, tijdbesparing, optimalisatie voor verschillende apparaten en verbeterde besluitvorming zijn slechts enkele van de vele voordelen die een dashboard ontwerper kan bieden.

Verkennen of een dashboard designer jou ook verder kan helpen met je dashboards? Neem contact op en dan kijken we naar de mogelijkheden.

Zet je eindgebruiker centraal

Van data-centered naar user-centered design