Document optimalisatie & datavisualisatie

Elke maand, elk kwartaal, elk jaar worden talloze rapporten geproduceerd, gelezen en bediscussieerd tijdens vergaderingen, board meetings, congressen, of gewoon bij de koffie-automaat. Ook worden vele artikelen voor krant tot professioneel vakblad geschreven, subsidieaanvragen opgesteld en andere documenten gemaakt waarin data een grote rol speelt. We zijn allemaal bezig met verschillende vormen van data-rapportage.

Deze documenten worden samengesteld aan de hand van beschikbare gegevens en vaak voorzien van tabellen en grafieken. Pijnlijk maar waar: lezers komen vaak niet verder dan de samenvatting. In het ergste geval schrikken tabellen en grafieken lezers zelfs af. Hoe voorkom je dit, hoe zet je mensen aan tot lezen en laat je de gegevens voor zich spreken? Hoe wek je interesse en zet je aan tot actie? StatStories voorziet uw documenten van feedback, geeft suggesties voor verbetering of zorgt voor de datavisualisatie binnen uw documenten. Doel is niet alleen dat uw documenten gelezen worden, maar dat men ook de inhoud onthoudt, en belangrijker: in actie komt!

U kunt ook denken aan het optimaliseren van presentaties. Een Powerpoint of Prezi presentatie vraagt om een andere opmaak dan een rapport, omdat u de beelden mondeling toelicht. Wanneer iemand hard heeft gewerkt aan een analyse dan wil hij dat meestal graag laten zien en stapt daarmee regelmatig in de valkuil om veel tekst, grote tabellen en ingewikkelde grafieken op te veel slides te plaatsen. Gevolg is dat uiteindelijk juist niks meer blijft hangen bij het publiek. Door goed te bedenken wat precies de boodschap is die u wilt overbrengen op uw publiek, kunnen we presentaties zo samenstellen dat niemand meer om die boodschap heen kan. Complexe materie eenvoudig presenteren is een kunst op zich. De combinatie van Powerpoint en Excel maken het mogelijk om grafieken ‘stapsgewijs’ te vertonen, perfect aansluitend bij het verhaal dat u vertelt. Wanneer dergelijke animaties weloverwogen toegepast worden zal uw boodschap zeker begrepen èn onthouden worden!

StatStories kan u goed helpen bij alle vormen van data-rapportage. Wilt u ook meer effect halen uit uw rapportage of presentatie? Neem dan contact op en dan bekijken we de mogelijkheden.

Vragen? Stel ze hier!