Studenten, promovendi en andere wetenschappelijke onderzoekers zijn welkom bij StatStories voor advies en feedback. Zowel met vragen over het kiezen van de juiste statistische toets als het correct en aantrekkelijk weergeven van data kunt u terecht bij StatStories. Presenteren van uw thesis, het geven van een college, het schrijven van een vakpublicatie of uw onderzoeksresultaten presenteren op een (internationaal) congres vraagt om een substantieel andere weergave van resultaten dan een wetenschappelijk artikel. De resultaten veranderen niet, de visualisatie wel.

Waar we in wetenschappelijke publicaties gebonden zijn aan strikte richtlijnen van journals, zijn er meer mogelijkheden en vrijheden in andere publicatievormen. Veel wetenschappers blijven echter bij de oorspronkelijke figuren en tabellen zoals gepubliceerd in artikelen. Zonde, want deze figuren brengen lang niet altijd de boodschap dermate sterk over dat deze beklijft bij uw publiek. Door dankbaar gebruik van de koppeling tussen bijvoorbeeld Microsoft Excel en PowerPoint kunt u uw verhaal bekrachtigen met sprekende visualisaties, waar menig collega-onderzoeker jaloers op zal zijn!

Wij maken een zeer bewuste keuze om te werken met een mainstream programma als Excel. Dit programma biedt onnoemelijk veel opties om prachtige en creatieve visualisaties te maken, bij velen onbekend. Zelfs dashboards en interactieve geografische kaarten in combinatie met zogenaamde bubble charts behoren tot de mogelijkheden. Dure programma’s met maandelijkse licenties zijn niet langer nodig om tot de mooiste datavisualisaties te komen. Wij helpen u graag de mogelijkheden van Excel te ontdekken.

Bachelor en masterstudenten en promovendi kunnen bij StatStories terecht voor advies over data-analyse. We voeren de analyses niet voor u uit, maar helpen u bij het maken van de juiste keuze. Uiteindelijk is het de bedoeling dat u zelf begrijpt waarom u een bepaalde toets kiest, en deze ook zelf uit kunt voeren! Zie het als aanvullende begeleiding/ coaching om tot betere resultaten te komen.

 

StatStories is als coach aangesloten bij ‘Hulp bij Statistiek’. Op dit platform worden vele korte video tutorials aangeboden met heldere uitleg over statistiek en SPSS.

Zijn er meer studenten, promovendi of onderzoekers binnen uw instelling die graag meer willen leren over een van deze onderwerpen? Dan kunnen we ook een op maat gemaakte workshop of cursus aanbieden. In een halve dag kent u de ‘grammar of charts’ en kunt u mooie basis grafieken maken met behulp van Excel.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Vragen? Stel ze hier!

Mijn ervaring met het raadplegen van de expertise van Lonneke is zeer positief. De snelle en adequate reactie van Lonneke stelde mijn gerust en gaf me meteen vertrouwen in haar kennis van zaken. Helderheid over haar toegevoegde waarde kon Lonneke via de mail goed verwoorden. Het afstemmen van overleg ging heel soepel. Tijdens het telefonisch consult heeft Lonneke mij het gevoel gegeven dat statistiek niet heel ingewikkeld is wanneer je onderzoeksvraag helder is en de stappen één voor één gericht toepast. Lonneke daagde me uit om zelf goed mee te denken wat ik achteraf heel nuttig vond om een eigen data analyse samen te kunnen vatten in eigen woorden. Door het achteraf toesturen van haar syntax kon ik de telefonische procedure nalezen en verwerken.  Ik ben overtuigd in de toegevoegde waarde van Lonneke en ik ga haar zeker vaker consulteren.

Charissa van Bruggen, student –